1 Decembrie (România) Localizare comuna 1 Decembrie pe harta României

comuna 1 Decembrie

Comuna 1 Decembrie este situată în județul Ilfov, regiunea Muntenia.  Aceasta este formată numai din satul de reședință cu același nume. De-a lungul istorie sale, comuna a purtat diverse nume: Copăcenii de Sus, Copăceni-Carada, Regele Ferdinand și 30 Decembrie, în funcție de perioada din istoria României. În perioada 1968-2005 a cuprins și satul Copăceni.

1 Decembrie este situată sud-vest de municipiul București, pe malul stâng al râului Argeș și pe cel drept al Sabarului, fiind traversată de șoseaua națională DN5 (care leagă Bucureștiul de Giurgiu) care se intersectează cu șoseaua județeană DJ401D, care o leagă spre nord-vest de Dărăști-Ilfov și Măgurele și spre est de Copăceni și Vidra.

Solurile din zona comunei sunt aluviale, de textură lutoasă.

Demografie

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei 1 Decembrie are 7.817 locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când s-au înregistrat 6.598 de locuitori.

Majoritatea locuitorilor sunt români (86,09%), cu o minoritate de romi (6,01%). Pentru 7,68% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

 

citește mai mult Restrânge secțiunea
ro Română
X